Nem létező szexvideóval zsarolt, albérlettel csalt – elítélték

Igazi internetes ragadozót ítéltek el: társkereső és albérletkereső csoportban is garázdálkodott.

2020. október 15., 15:46

Szerző:

Nem jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki egy nőt szexuális aktusról készített állítólagos videóval zsarolt, egy másiknak pedig egy nem létező székesfehérvári lakást ajánlott albérletbe – írja az MTI. A zsarolás és csalás miatt előállított férfi ügyében a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az egyik sértett 2018 végén egy társkereső oldalon ismerkedett meg a vádlottal, akivel szexuális kapcsolatot létesített. A férfi 2020. február 6-án Viberen keresztül közölte vele, hogy ha nem utal neki pénzt, akkor beszámol a nő férjének és gyermekének a korábbi kapcsolatról. Valótlanul azt állította, hogy az aktusról videót készített és ezt is átküldi a sértett házastársának. A nő a többrendbeli fenyegetés hatására összesen 200 ezer forintot utalt át a vádlottnak, mielőtt feljelentést tett ellene.

A vádlott 2019 decemberében tagja volt egy székesfehérvári albérletekkel foglalkozó Facebook-csoportnak, ahol másik sértettje keresett albérletet. Közvetítőként egy nem létező, de állítása szerint egy barátja tulajdonában lévő kiadó lakást ajánlott neki, amiről az internetről letöltött képeket küldött; 160 ezer forintot kért az albérlet április 15-ig történő fenntartásáért.

A nő az összeget sokallta, végül 20 ezer forintot utalt a vádlottnak. A lakás megtekintése rendre meghiúsult, a vádlott újabb összegeket kért például kaució címén. A nő egy 40 ezer forintos tételt még elutalt, de bizalmatlanná vált, és végül azt követően jelentette fel a férfit, hogy az a kérése ellenére nem adta vissza az addig elutalt összegeket.  

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.