Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Nem lesz pénz a rákospalotai gyerekek nyári táborára, ha a Fidesz nem szavazza meg az önkormányzat költségvetését

2019. április 25. 20:41 - szerző: 168 Óra

Idén valószínűleg nem tudja finanszírozni a rászoruló gyerekeknek biztosított nyári táborait a Németh Angéla független polgármester vezette budapesti XV. kerületi önkormányzat, mert a Fidesz kerületi képviselői továbbra sem hajlandóak megszavazni az önkormányzat költségvetését - tudta meg a 444.hu.

A Balatonvilágoson és Bernecebarátiban szervezett nyári táborokat eddig az önkormányzat tartotta fenn, a szülőknek néhány ezer forintba került a hét nap, a rászoruló gyerekek a táborban ingyen is étkeztek, csak a busz költségét kellett kifizetniük a családoknak.

Rákospalota önkormányzati közgyűlése

A rákospalotai önkormányzat szerint azonban megszavazott költségvetés hiányában a kerület éves szinten 2,5 milliárd forint állami támogatástól esik el, így saját forrásaiból gazdálkodik. Ez azt jelenti, hogy csak a kötelező önkormányzati feladatok ellátására jut pénz, az önként vállalt feladatokra nem. A pénzhiány miatt elmaradt a két tábor felújítása is, így ha hirtelen megkapnák az állami forrásokat, akkor sem biztos, hogy a nyár kezdetéig végeznének a szükséges munkálatokkal. Ráadásul a gyerekek táborba buszoztatására közbeszerzést kellene lefolytatni, és az eljárásra már nem áll elegendő idő rendelkezésre.

A két helyszínen tavaly összesen közel 1500 gyerek nyaralt: Bernecebarátiban 1041-en, míg Balatonvilágoson 440-en.