Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Nem láthatják többet anyjukat a 2-es metrót megállító kiskacsák

2020. május 23. 12:24 - szerző: Index/168 Óra

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, nem járt a 2-es metró az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között, mert egy kacsacsalád ment a vágányok közé. A tűzoltók a mentés idejére áramtalanították a vágányt, a szerelvények helyett pótlóbuszok közlekedtek az érintett szakaszon.

A katasztrófavédelem egy videót is feltöltött a kacsacsalád téblábolásáról a sínek között, és az összeszedésükről. A videóhoz azt írták: "kiskacsák tévedtek az Örs vezér téri metró végállomás vágányai közé május 21-én délelőtt." A helyszínre a fővárosi tűzoltókat riasztották, akik a sínek között találtak rá a kiskacsákra. A vágány áramtalanítása után a tűzoltók az apró állatokat egy dobozba tették, majd a kis állatokat átadták az állatvédőknek. 

Az Index szúrta ki az Állatmentő Sereg nevű szervezet Facebook-oldalán a posztot, amiből kiderült, ők mentek az állatokért. Az önkéntes szervezet a Facebookon azt írta, már viszik is a kiskacsákat a Tollas Barát Madármentéshez,

mert sajnos a kacsák mamája a nagy riadalomban elillant.

Hozzátették, egyik tagjuk ugyan várt még 1 órát, hátha mégis visszajön a kicsikhez, de sajnos "a félelme nagyobb volt".