Nem indul el időben a bécsi képzés, trükköznie kell a CEU-nak Budapesten

2019. április 16. 09:24 - szerző: 168 Óra

Budapesten, a Közép-európai Egyetem (CEU) Magyarországon akkreditált programjaira regisztrálnak minden hallgatót a 2019/2020-as tanévre, ideértve az amerikai akkreditációs programok diákjait is - írja a 24.hu.

Bécsben már jó ideje zajlik is a CEU Vienna új campusának kiépítése, és hónapok óta folyamatban vannak az egyetem költözéséhez szükséges hatósági eljárások is. Gyorsan kellett intézkedni, kényszerhelyzet volt,

a 24.hu információja szerint nem fog összejönni, a feszes határidőket nem tudják tartani, mert az akkreditációs ügyeket Ausztriában is nehezebb megoldani. A CEU akkreditációja nélkül pedig a diákvízumok rendezése sem oldható meg.

A CEU-nak a 2017/18-as tanévben 1435 hallgatója volt.

UPDATE

A 24.hu hírére az egyetem a következő közleménnyel reagált:

„A CEU sohasem trükközött. A tények a következők:

2018-ban a CEU programjait öt évre újraakkreditálta az Oktatási Hivatal. Jogunkban áll tehát ezekre a programokra diákokat felvennünk, és a részükre vízumot igényelni, hogy beléphessenek Magyarországra. A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítása értelmében nem működtethetünk amerikai akkreditációjú programokat Budapesten, ezért a törvény követelményeivel összhangban ezeket a diplomákat 2019 szeptemberétől Bécsben fogjuk kiadni.”