Nem adott neki pénzt, ezért baltával agyonverte a nagyanyját a cserszegtomaji nő, de közben még elszívott egy cigarettát

2019. február 15., 17:57

Szerző:

Vádat emeltek egy 36 éves nő ellen, aki egy baltával megölte 81 éves nagymamáját Sarkadkeresztúron - közölte a Békés Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel. 

A nő 2017. november 9-én este kereste fel a 81 éves asszonyt, hogy pénzt kérjen tőle, de ő nem akart adni. Vita alakult ki, amely másnap reggel is folytatódott. Ekkor az unoka a szerszámosládából kivett egy baltát, és a konyhában a neki háttal álló sértettet kétszer fejbe vágta. 

Az idős asszony összeesett,

a vádlott pedig egy ideig a szomszéd szobában dohányozva hallgatta nagyanyja hörgését, ezután még legalább ötször lesújtott rá a baltával.

Az idős nő meghalt. 

 A vádlott ekkor magához vette nagyanyja nyakláncát, arany fülbevalóit, a holttestet pedig egy irhakabáttal együtt az udvari kukába rejtette. Összetakarított a házban, a baltát letörölte, a véres szőnyeget elrejtette, az összevérezett függönyt elégette. Magához vette az idős asszony laptopját és további ékszereket is, és indulni készült. Ekkor azonban megérkezett nagyanyja szomszédja és más hozzátartozói, akik értesítették a rendőrséget.

A Békés Megyei Főügyészség a nőt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolta meg és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.