Negyvenkilenc képviselőjelölt akar indulni egy békési körzetben, de a választási bizottsági többség semmi kivetnivalót nem talált a gyanút keltő ajánlóíveken

2018. március 3., 22:23

Szerző:

Negyvenkilenc képviselőjelölt jelezte az indulási szándékát, közülük pedig 27-en már le is adták az ajánlóíveket Békés megye 4. számú választókerületében – írja a Jobbik közlése nyomán a 444. A szélsőjobboldali párt szerint az ügyben felvetődik a csalás gyanúja, a választókerületi delegáltja ugyanis észrevette, hogy ugyanazoknak a támogatóknak asz adatsora ugyanolyan sorrendben követte egymást több ajánlóíven is, de előfordult az is, hogy ugyanazt a nevet és a hozzá tartozó adatokat az egyik ajánlóíven teljességgel eltérő aláírással szignálták, mint egy másikon.

Szabó Ervin Vona Gábor pártelnökkel
Fotó: Szabó Ervin Facebook-oldala/Beli Balazs

Bár a Jobbik delegáltja jegyzőkönyvbe foglalta a kifogásait, és az MSZP-s delegálttal együtt nem szavazta meg a képviselőjelöltek nyilvántartásba vételét, a választási bizottság mégis rábólintott az indulókra, a testület másik három másik tagja legalábbis semmi kivetnivalót nem talált az ügyben.

A Jobbik választókerületi képviselőjelöltje, Szabó Ervin jelezte, hogy pártja fellebbez a választási bizottsági döntés ellen, ami mellett közokirat-hamisítás és választási csalás alapos gyanúja miatt feljelentést tesznek. A Jobbik szerint a „a kiugró számú induló hátterében gyaníthatóan a Fidesz áll, amely így akarja útját állni a várhatóan győztesként befutó Szabó Ervin sikerének.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.