Negyvenezer fát ültet egy bank Magyarországon

2019. szeptember 26., 12:25

Szerző:

A következő két évben mind a negyvenezer ügyfele nevében elültet egy fát a MagNet Bank. Első körben az Ócsai Tájvédelmi Körzetben telepítenek majd csemetéket, ebben az Erdőmentők Alapítvány és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatását élvezik – közölték.

A felújítást olyan fajokkal végzik, amelyek már ellenállóak és a várhatóan a viszontagságos éveket is átvészelik majd. Kétéves, 50-80 centiméteres, őshonos kocsányos tölgyekkel – mézgás égerrel elegyben – népesítik be az erdőt, vigyáznak a facsemetékre és gondozzák őket, míg meg nem erősödnek, miközben az erdő természetességét a holtfa területen tartásával őrizzük meg.

„Hisszük, hogy az erdők és a bennük élő vadvilág rezervációja jelenti az egyetlen kiutat a globális ökológiai katasztrófából, ez a faültetés ebben óriási segítséget jelent" – idézte a közlemény Csanádi Viktort, az Erdőmentők Alapítvány erdő- és vadvédelmi vezetőjét.

A novemberi akcióhoz önkéntesek jelentkezését várják.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.