Négy méregdrága belvárosi ingatlan szerzett meg bagóért a fideszes nyugtamágus, Szatmáry Kristóf

2019. február 21., 10:09

Szerző:

A Váci utcai Femina Fodrász Szövetkezet 2016 decemberében megkapta a belvárosi önkormányzat hozzájárulását hogy az általa használt üzlethelyiséget kedvezményesen, 9,58 millió forintért, azaz 252 ezres négyzetméteráron vásárolja meg.

Ez ötöde-hatoda a jelenlegi piaci árnak

– írja a Magyar Narancs.

A cég a szomszédos Irányi utcában összesen 230 négyzetméter megvásárlására kapott lehetőséget 288 ezres négyzetméteráron és a Múzeum körúton is megvehetett egy 83 négyzetméteres utcai üzletet 19,4 millióért, azaz 234 ezer forintos négyzetméteráron, valamint ugyanitt egy kisebb helyiséget, négyzetméterenként 119 ezerért. Az ingatlanszakértők 800 ezer és 1 millió forint között határozták meg az V. kerületi átlagos négyzetméterárat, de a Váci utcai üzlethelyiségeknél 1 milliónál jóval magasabb négyzetméterárat is találni.

Szatmáry Kristóf nem vallott kudarcot
Fotó: YouTube

A négy ingatlan a következő évben már nem közvetlenül a szövetkezet tulajdonába került: a cikk szerint 2017 januárjában létrejött a Femina Barbers Kft. 3 millió forintos törzstőkével, majd egy új tag tűnt fel benne, a Primo Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., mely többségi tulajdonos lett. 2017 májusában a Femina a megmaradt 24 százalékos tulajdonrészét is eladta a Primónak.

A lap szerint májusi adásvétel időpontjában a cég tulajdonosa a Fidesz országgyűlési képviselőjének, az akkor kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos Szatmáry Kristófnak a felesége volt. Idén januárban pedig már maga a politikus is beszállt, tehát a töredékáron megszerzett belvárosi ingatlanok egyik végső tulajdonosa is Szatmáry lett lett – írja a lap.

Szatmáry – a rabszolgatörvény-javaslat egyik benyújtója – tavaly azzal szerzett országos hírnevet magának, hogy egyik zöldségüzletében feketén foglalkoztatták a dolgozókat, ráadásul nyugtát sem mindig adtak a vevőknek. A 24.hu által feltálalt történetet Tényi István főállású feljelentő is felkarolta, bejelentése nyomán a boltban történt visszásságokat utóbb az ügyészség is igazolva látta. A politikus azonban végül semmiféle büntetést nem kapott.

Szatmárynak és családjának tavaly 12 dohányboltja volt. 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.