Négy megyére riasztást adtak ki a sűrű köd miatt, máshol folytatódik a novemberi indián nyár

2018. november 4., 06:35

Szerző:

Vasárnap estig anticiklon hatására csendes, nyugodt idő várható, továbbra is az átlagosnál jóval magasabb hőmérsékletekkel a Kárpát-medence nagyobb részén. 

Többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon tartósabban beragadhat a rétegfelhőzet. Csapadék nem várható. A délkeleti szél helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 18 és 23 fok között alakul, de a tartósan felhős Nyugat-Dunántúlon ennél alacsonyabb értékek is lehetnek.

Fotó: www.met.hu

A jövő héten is jó idő lesz nap­köz­ben, ám reg­ge­lente már a leg­több he­lyen sűrű köd­del kell szá­mol­nunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyébként már vasárnapra elsőfokú riasztást adott ki a tartós, sűrű köd miatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megyére.

Hétfőn a Dunántúlon lehet felhősebb, a Dunától keletre naposabb az idő, de helyenként a reggelre képződött köd tartósabban is megmaradhat, néhol ködszitálás is előfordulhat. A legmelegebb órákban 15-21 fokra van kilátás.

Kedden reggel helyenként ismét lassabban oszlik majd fel a köd, viszont napközben sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre számíthatunk. A helyenként élénk, néhol erős délkeleti szélben 15-20 fokot mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön is számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de csütörtökön néhol átmenetileg gyenge eső, egy-egy zápor előfordulhat. Helyenként élénk lehet a szél. Szerdán 15-20, csütörtökön 14-19 fokra van kilátás – derül ki az Időkép.hu előrejelzéséből.

 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.