„Néger migránsnak” nézték a hazatérő venezuelai magyarokat, kitört a pánik Balatonőszödön

2018. április 13. 11:56 - szerző: 168 Óra

A választások előtt nemsokkal elterjedt az a pletyka Balatonöszödön, hogy menekülteket telepítenek be a faluba. A térség fideszes képviselőjelöltje, Witzmann Mihály gyorsan rá is ugrott a témára, levelet írt az MNV-nek, hogy az elmúlt években Erzsébet-szállónak használt, de közel másfél éve üres üdülőkomplexumba valóban érkeznek-e migránsok. A válasz az volt, hogy nem.

Tegnap elhelyeztek 227 néger migránst

– jelent meg ennek ellenére egy helyi Facebook-bejegyzésben, amit a 24.hu vett észre.

A rémhír gyorsan el is terjedt.

Boór Miklós, a szomszédos Balatonszemes alpolgármestere igyekezte helyreállítani a nyugalmat, aki azt írta a Facebookon, hogy „a Máltai Szeretetszolgálat Venezuelából, az ottani katasztrofális állapotok miatt hazaköltöző magyarokat, vagy másod-, harmadgenerációs magyarokat szállásolt el az üdülő területén.

Az itt elszállásoltak valamennyien magyarok vagy azok leszármazottai, keresztény értékrendet képviselő, hivatalos papírokkal hazatérő családok.

Legtöbbjük ért, tud magyarul. Addig fognak az üdülő területén tartózkodni, amíg sikerül nekik lakhatást és munkahelyet találnia a Máltai Szeretetszolgálatnak. Sokuknak még nincs itthon a teljes családja."

A nagy magyar migráns-parák közül eddig kétségtelenül ez volt a legtragikomikusabb, még azt az esetet is bőven előzi, amikor Csongrádon azért néztek migránsnak egy nőt, mert a fodrász után kendőt terített a fejére, hogy nem menjen tönkre a friss frizurája az esőben.