Navracsics Tibor: Én vagyok az a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta a helyet

Már nem tudja eldönteni, hogy büntetésből lett EU-biztos vagy sem.

2019. március 1., 09:51

Szerző:

Kissé meghasonlott ember benyomását keltette Navracsics Tibor abban az interjúban, amelyet Fiala Jánosnak adott a Civil Rádió péntek reggeli műsorában. Az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosa annak a brüsszeli testületnek a tagja, amelynek a vezetője Jean-Claude Juncker éppen Soros György mellett szerepel az Orbán-kormány új EU-ellenes  plakátjain, ami érezhetően zavarba hozta a politikust. Egyrészt azért – idézi fel maga Navracsics Tibor a beszélgetésben –, mert az Európai Unió éppen kezdte elfogadni Magyarország bevándorlásügyi álláspontját, amikor az Orbán-kormány előállt azzal, hogy brüsszeli politikai körök új intézkedésekkel akarják megnyitni az utat a bevándorlás előtt. Másrészt azért – és erre Fiala János hívja fel a figyelmet –, mert bár az Európai Bizottság pontról pontra cáfolta az Orbán-kormány állításait, Kovács Zoltán, Szijjártó Péter és Hollik István a cáfolatot azonnal beismerő vallomásnak nyilvánítja.

– Ez egy egészen képtelen helyzet. Maga a Monty Python

– kommentálja ezt Fiala János, amire Navracsics Tibor rezignáltan csak annyit mond, hogy ez így lesz május végéig, és ő nem túl optimista, lehet, hogy utána is. A cél – fűzi hozzá – szavazatok szerzése, de ő ebben a vitában nem tud igazságot tenni. A műsorvezető erre tesz egy megjegyzést, hogy Navracsics Tibor az, aki kint is, bent is egeret fog, amivel a politikus egyetért (József Attila viszont nem – a szerk.):

– Én vagyok az a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta azt a helyet, ahova kiküldött

emlékeztet. Fiala János erre megkérdezi tőle, hogy  büntetésből küldték ki, amire Navracsics Tibor elárulja, ezt sokan mondták neki, és bár eleinte nem hitte, hogy ez így van, most már nem annyira biztos benne, hogy nem.

A teljes beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni, a 8:00-ig trató részben 26:40-nél kezdődik.