Navracsics keményen visszaszólt, szerinte most olyanok Soros-bérencezik, akik 15 éve még a hátát lapogatták, hogy mekkora barátok

2017. október 13. 14:58

„Nem fair Semjén Zsolt bírálata, aki engem hazaárulással vádolt meg. Fair viszont a miniszterelnök bírálata, aki szerint én tévedek, és neki van igaza. Vagyis nem hazaárulás-kérdésről van szó; ez egy vita a bizottság és a magyar kormány között” – mondta a Civil rádiónak Navracsics Tibor.

A kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős EU-biztos a Soros György elleni kormány-offenzíva kapcsán a minap úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz-KDNP-elittel szemben ő maga semmiféle Soros-tervről nem tud. Erre Semjén Zsolt ekképp vágott vissza: „Pontosan Navracsics Tibornak kell a legjobban tudni, hogy a kollégái és környezete, személyek és szervezetek is nemcsak a kezében vannak Soros Györgynek, hanem a zsebében is.”

Navracsics Tibor 
Fotó: Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Orbán Viktor egyszerűbben intézte el volt kül- és igazságügyi miniszterét, egykori miniszterelnök-helyettest, és egyszerűen kinyilatkoztatta, hogy ő jobban tudja, mi a helyzet Sorossal Brüsszelben. 

A Hír TV szemléje szerint Navracsicsban régi emlékeket kavart fel, amikor arról faggatták a rádióban, mit gondol arról, hogy a Soros-terv végrehajtójának csatlósaként tüntetik fel.

„Ez a politikai vita sajátja. Nem örülök neki, nyilván. Különösen nem örülök neki, hogy ha ezt olyan emberek mondják, akik a megelőző 10-15 évben nem győztek ájuldozni az én úgynevezett zsenialitásomtól, és lapogattak, hogy mekkora barátok vagyunk” – hívta fel a figyelmet párttársai képmutatására.