Kutatást, motozást és lefoglalást rendelt el a NAV a Momentum Mozgalom székhelyén

2019. október 30., 14:00

Szerző:

NAV-tisztségviselők jelenteke meg szerda reggel a Momentum Mozgalom Múzeum körúti székhelyén, azt állítva, hogy egy költségvetési csalás gyanúja miatt folytatott nyomozásban kutatást, motozást és lefoglalást rendeltek el. Lapunkhoz is eljuttatott közleményében a párt azt írja, a NAV amiatt a feljelentés miatt dönthetett így, amelyet az Állami Számvevőszék tett a 2018-as országgyűlési kampány költségvetési támogatásának elszámolása nyomán, úgy, hogy sem az ÁSZ, sem a NAV nem jelezte, hogy probléma lenne. 

„Nem kértek be újabb iratokat, nem kerestek minket az ügyben, most azonban két héttel a választások után hirtelen bűncselekményekkel gyanúsítják a Momentumot, és fiktív számlákat keresnek”

– hangzik a Momentum Mozgalom közleménye, amely emlékeztet, hogy a 2018-as parlamenti választáson induló kamupártok ügyében  hatóságok nem voltak hajlandóak hasonló szigorral fellépni.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.