A NAV bezárta Vajna Tímea egyik fánkozóját

2019. június 29., 10:01

Szerző:

NAV-zár alá került a Vajna Tímea cége által tavaly felvásárolt Donut Library nevű fánkozólánc egyik üzlete - írja az Index egy olvasói fotó alapján.

A Karinthy Frigyes úti fánkozó kirakatára ragasztott papír alapján az adóhatóság összesen 12 napos bezárással büntette az üzletet. Június 27-étől július 8-áig nem nyithatnak ki. Okként csak annyit jelöltek meg, hogy az üzlet az adótörvényekkel kapcsolatos jogszabálysértést követett el.

Az Index azt írja, a cég meglehetős késéssel, csak június 21-én adta le a tavalyi évről szóló beszámolóját (a határidő május vége). Ennek alapján hasonló árbevételt (126 millió forintot) könyvelt el, mint 2017-ben (137 millió forint), a profit viszont a negyedére esett vissza (18,6 millió vs. 4 millió forint). A céginformációs rendszer szerint a The Donut Library Kft. február elején "beolvadás miatt megszűnt", de a Donut Library anyacége, a Mr. Funk aktuális beszámolója még mindig nincs fent az e-beszámolók honlapon.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.