Naponta 44,2 millió forint adósságot termel a Honvédkórház

2019. március 22., 13:41

Szerző:

Januárról februárra kiugróan, 1,2 milliárd forinttal nőtt a Honvédkórház adósságállománya: míg január végén az intézmény 1 milliárd 11 millió forintnyi kifizetetlen számlát tolt maga előtt, addig február 28-án már 2 milliárd 249 milliós mínuszban voltak – írja a 24.hu.

Ez naponta átlagosan több mint 44,2 millió forintos adóssághalmozódást jelent.

Az Államkincstár friss, a költségvetési intézmények adósságait részletező táblázata szerint a kórházak, az egészségügyi háttérintézmények és a klinikai központtal rendelkező orvosi egyetemek még mindig nyakig úsznak a kifizetetlen számlákban.

Tartozásállományuk február végére 23,1 milliárd forintra nőtt,

ennek 9,7 százalékát a Honvédkórház hozta össze. Mögötte a januárban még listavezető Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet áll 2 milliárd 192 millió forinttal, ez 242 milliós növekmény a januári adathoz képest.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.