Nagyot ment Thürmer Gyula: szerinte a háború szélén áll az EU Oroszországgal, ráadásul migránsválság is van

Beröffentették az EP-kampányt a vörösök is.

2019. április 6., 17:29

Szerző:

A Munkáspárt elnöke szerint Európa válságban van és nem a bankok érdekeit szolgáló milliárdosoknak, hanem a munkásoknak kell eldönteniük a kontinens jövőjét. Thürmer Gyula, a párt elnöke szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, rendkívüli jelentősége van a választásoknak, mert az unió válságban van, amelyet jól példáz, hogy az Egyesült Királyság kilép az unióból, a migránsválságot nem tudják megoldani és a "háború szélén" állnak Oroszországgal.

EP-választás - Thürmer Gyula sajtótájékoztatója EP-választás - Thürmer Gyula sajtótájékoztatója
Fotó: Bruzák Noémi

A Munkáspárt válasza az, hogy másik Európát akarnak, amelyben a nemzetek szuverén jogát tiszteletben tartják, a nemzetek megőrizhetik szuverenitásukat. "Mi magyarul akarunk beszélni, gondolkodni és cselekedni" - fogalmazott Thürmer Gyula hozzátéve: a leghatározottabban elutasítják az Európai Egyesült Államok tervét, mert az csak az európai milliárdosok és a nagytőke, nem pedig az emberek érdekeit szolgálja.

Olyan Európát szeretne a Munkáspárt, amely nem csak a gazdagoknak jó, hanem a tömegek, a szegények, a dolgozók is jól érzik benne magukat. Európának és a magyarságnak pedig a tapasztalataik szerint akkor jó, ha békében élnek Oroszországgal, ezért fel kell oldani a szankciókat és le kell zárni a konfliktusokat.

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.