Hatmilliárd forinttal drágult a Nagykanizsán felépítendő sportcsarnok úgy, hogy eddig 8,8 milliárd forintra becsülték a költségeit

2019. október 5., 12:11

Szerző:

Az eredetileg tervezett 8,8 milliárd forint helyett 14,79 milliárd forintból épülhet fel Nagykanizsa új háromezer férőhelyes multifunkciós sportcsarnoka – írja a napi.hu a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat nyomán. Arról, hogy a Zala megyei város sportcsarnokot kap, még 2107 vége felé született meg a döntés. Az akkori kormányhatározatban szerepelt 8,8 milliárd forintos ár, amelyet most 5,994 milliárddal növelnek. Miértjére a Magyar Közlöny nem ad választ, a mostani kormányhatározatban semmiféle indoklás nem szerepel.

A közbeszerzési felhívás 2019 elején jelent meg a sportcsarnok tervezésére és építésére, de eredményről sem a magyar, sem az EU-s közbeszerzési értesítő nem adott hírt még.

2017-ben döntés született egy új fedett 50 méteres versenymedencét magába foglaló uszoda felépítéséről is, amelyre 6,2 milliárd forint adófizetői pénzt irányoztak elő.