Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Újabb és újabb lakók halnak meg daganatos betegségben egy nagykanizsai társasházban

2019. október 7. 10:24 - szerző: 168 Óra

A Blikk szerint a helyiek csak "Halálháznak" hívják azt a nagykanizsai társasházat, ahol szinte minden lakásban gyászolnak valakit. Az utcai lámpákat és a szomszédos házakat a Platán utcai társasház pincéjében álló trafó látja el árammal. Az áramszolgáltató cég korábban bevizsgálta a transzformátorállomást, és úgy vélték, semmi sem indokolja, hogy elvigyék az épületből. A tisztiorvosi szolgálat is vizsgálódott a helyszínen, de a daganatos megbetegedések okára nem találtak bizonyítékerejű magyarázatot.

A Blikk szerint közben azonban újabb és újabb lakók haltak meg daganatos megbetegedésben.

„Hát persze, hogy azonnal elköltöznék, de eladhatatlanok ezek a lakások. Miután eltemettem az édesanyámat, a földszinten élő házaspár is megbetegedett. Az új lakók utólag jöttek rá, hogy egy trafóállomás zümmög az ágyuk alatt. Csapot-papot hátrahagyva kiköltöztek külföldre” - mondta a lapnak az egyik lakó, akinek anyja pár éve hunyt el rákban.

A lakók évek óta kérik, hogy vigyék el a pincéjükből a trafót, de hiába. A szomszédban egy rét van, a berendezésnek ott lenne a helye, de mivel a réten egy óvoda is van, a gép marad az alagsorban.