Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Újabb és újabb lakók halnak meg daganatos betegségben egy nagykanizsai társasházban

2019. október 7. 10:24 - szerző: 168 Óra

A Blikk szerint a helyiek csak "Halálháznak" hívják azt a nagykanizsai társasházat, ahol szinte minden lakásban gyászolnak valakit. Az utcai lámpákat és a szomszédos házakat a Platán utcai társasház pincéjében álló trafó látja el árammal. Az áramszolgáltató cég korábban bevizsgálta a transzformátorállomást, és úgy vélték, semmi sem indokolja, hogy elvigyék az épületből. A tisztiorvosi szolgálat is vizsgálódott a helyszínen, de a daganatos megbetegedések okára nem találtak bizonyítékerejű magyarázatot.

A Blikk szerint közben azonban újabb és újabb lakók haltak meg daganatos megbetegedésben.

„Hát persze, hogy azonnal elköltöznék, de eladhatatlanok ezek a lakások. Miután eltemettem az édesanyámat, a földszinten élő házaspár is megbetegedett. Az új lakók utólag jöttek rá, hogy egy trafóállomás zümmög az ágyuk alatt. Csapot-papot hátrahagyva kiköltöztek külföldre” - mondta a lapnak az egyik lakó, akinek anyja pár éve hunyt el rákban.

A lakók évek óta kérik, hogy vigyék el a pincéjükből a trafót, de hiába. A szomszédban egy rét van, a berendezésnek ott lenne a helye, de mivel a réten egy óvoda is van, a gép marad az alagsorban.