Nagy Blanka találkozott Frans Timmermansszal, nyár végéig nem vállal több közszereplést

2019. február 16., 17:21

Szerző:

Az Európai Bizottság alelnöke, a második legnagyobb EP-frakció, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) csúcsjelöltje szombati MSZP-kongresszus vendége volt, amelynek a margóján találkozott a decemberi ellenzéki tüntetéseken ismertté vált kiskunhalasi diáklánnyal is. A találkozót Frans Timmermans kezdeményezte, utána pedig Nagy Blanka a hvg.hu-nak mesélte el, hogy miről beszéltek a rendelkezésre álló néhány percben. Fő témájuk a fiatalok jövője volt, ahogyan kongresszusi felszólalásában, a holland politikus, országa volt külügyminisztere személyesen a diáklánynak is elmondta, hogy szükség van fiatalokra, akik utat törnek, hogy a többiek követhessék őket.

Nagy Blanka a január 5-i budapesti tüntetésen
Fotó: Youtube

A hvg.hu megkérdezte  Nagy Blankától, részt vesz-e a május 26-i EP-választásokat felvezető kampányban, amire a diáklány nemmel válaszolt, hozzáfűzve, most már inkább az érettségijére és a felvételijére koncentrál, és mivel egyiket sem akarja kockáztatni, augusztusig nem vállal közéleti szerepet.

Nagy Blanka egy december 20-i kecskeméti ellenzéki tüntetésen küldte el a francba z Orbán-kormányt, amire válaszol Bayer Zsolt minősíthetetlen stílusban kezdett el beszélni róla. Bár a kormánypárti sajtó megpróbálta lejáratni a diáklányt, például azzal, hogy három tantárgyból is bukásra áll, kiderült, hogy ez nem igaz, Bayer Zsolt viszont nagyon is megbukott a gimnáziumban.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.