Nagy Blanka megnyerte a pert a Ripost ellen is

2019. március 26., 16:36

Szerző:

Újabb helyreigazítási pert nyert meg Nagy Blanka, ezúttal a Riposttal szemben – tette közzé az MSZP Facebook-oldalán.

A kiskunhalasi diáklány tavaly decemberben egy kecskeméti tüntetésen szólalt fel, ahol elküldte a francba a Fideszt és Áder Jánost. Felszólalása után a Fidesz 5. számú párttagkönyvének a tulajdonosa, Bayer Zsolt publicista az Echo TV-ben leprolizta a lányt, utána pedig a kormánypárti sajtó – elsőként éppen a Ripost – pedig azt állította, hogy a fiatal lány több tárgyból is bukásra áll, és kerüli az iskolát. Nagy Blanka cáfolta ezeket a híreket, és egymás után nyeri a pereket. Az Origóval, a Lokállal szemben is nyert első fokon. A Figyelőnek elég volt a helyreigazítási kérelem, bírósági ítélet nélkül is beismerte, hogy hazudott a diáklányról.

Fotó: Merész Márton

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében ezúttal a Ripostról mondta ki, hogy valótlanságokat állított a lap Nagy Blankáról. Arra kötelezte a portált, hogy a valótlan híresztelést tartalmazó cikkében tegye közzé a helyreigazítást, és a Ripost kezdőoldalán is 24 órán keresztül elérhetőnek kell lennie a helyreigazító közleménynek. Emellett a lap fizeti a perköltséget is.

Nagy Blanka jogi képviseletét a Czeglédy Csaba ügyvédjeként ismert Litresits András látja el.

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.