Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Nagy Blanka a Lokál ellen is pert nyert, még egy kormánypárti lapnak kell helyreigazítania a hazugságait

2019. március 11. 17:56 - szerző: 168 Óra

Az Origo ellen indított sajtópert a múlt héten nyerte meg Nagy Blanka, a kecskeméti kormányellenes beszédével ismertté vált kiskunhalasi diáklány. Azzal próbálta lejáratni a kormányközeli média, hogy több tárgyból bukásra áll, illetve hogy iskolába is alig jár, továbbá, hogy hiányzásai meghaladják a törvény által lehetővé tett mértéket.

Nagy Blanka a január 5-i budapesti tüntetésen
Fotó: Youtube

A perben bemutatták Nagy Blanka elektronikus bizonyítványait, ezekből tényszerűen kiderül, hogy semmiből nem állt vagy áll bukásra. (Ennek ellenkezőjét, az állítás valóságalapját amúgy a sajtóhelyreigazítás sajátos szabályai miatt az alpereseknek, az Origónak kellett volna bizonyítania, nem Nagy Blankának védekezni a hazug állításokkal szemben.)

Hétfőn a Lokál elleni eljárás következett, miután Nagy Blanka az a lejáratásba beszálló valamennyi média ellen eljárást kezdeményezett. Akárcsak az Origo elleni perben, itt is úgy döntött a bíróság, hogy valótlan volt, amit róla híreszteltek, az erről szóló helyreigazítást le kell hoznia a bulvárlapnak. Az elsőfokú ítélet nem jogerős – írja a hvg.hu.

A hazugságokat elsőként közlő Ripost elleni per még hátra van.