Művészeti tábort szerveznek a balassagyarmati rabok gyerekeinek, sok-sok imával

2019. július 1., 12:30

Szerző:

Művészeti tábort szerveznek a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben fogvatartottak gyermekeinek augusztus elején neves művészek közreműködésével.

A többnapos művészeti tábor tartalmas programokat kínál a gyermekeknek. A komolyzenei foglalkozásokat Várnagy Andrea zongoraművész ­vezeti majd, lesznek könnyűzenei programok is,

a lelki gyakorlatokat pedig Böjte Csaba atya tartja

– hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Várnagy Andrea elmondta: a kezdeményezés célja, hogy olyan pozitív példát, értékeket mutassanak meg a gyerekeknek, amelyek kapaszkodót nyújthatnak későbbi életük során is. Idén mintegy ötven gyereket várnak a táborba, az egyedülálló kezdeményezést a jövőben szeretnék kiterjeszteni.

Böjte Csaba és a gyerekek

Beszélt arról is, hogy a táboron kívül gyűjtést szerveznek a fogvatartottak gyermekeinek, a jótékonysági akció keretében mindent adományt szívesen fogadnak.

Várnai Andrea zongoraművész felidézte, hogy korábban egy zenés darabot mutattak be fogvatartottak közreműködésével. A Muzsika hangja akkora sikert aratott, hogy Böjte Csaba árváival karöltve szeptember első hétvégéjén Budapesten, a József Attila Színházban is láthatja majd a közönség.

A Magyarországon fogvatartott 20 ezer emberre fejenként átlagosan két gyermek jut, így negyvenezer olyan kiskorú él itthon,

akiknek valamelyik szülője rács mögött van.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.