Rengeteg mentőautó kíséretében érkezett a Pesti Úti Idősek Otthonába Müller Cecília, nem talált mindent megnyugtatónak

2020. április 9., 16:59

Szerző:

Azok után, hogy Müller Cecília bejárta a Pesti úti idős otthont, folyamatosan érkeznek a mentőautók az Index helyszínen lévő munkatársa szerint.

Koronavírus – Mentőautók a Pesti úti idősotthonnál Mentőautók a Pesti úti Idősek Otthonánál
Fotó: Szigetváry Zsolt

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján tett bejelentésének megfelelően személyesen ment el a Pesti úti Idősek Otthonánál, ahol több mint száz embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje.

Müller Cecília kollégáival együtt bejárta a teljes épületet, végignézett minden helyiséget, konyhát, mosdókat, szobákat és nem talált mindent megnyugtatónak a higiéniával kapcsolatban. 

Koronavírus - Több mint 100 fertőzött és öt halott a Pesti

Az ellenőrzés közben befutott a területért felelős Gy. Németh Erzsébet, DK-s főpolgármester-helyettes is, akit szintén a szabályok szigorú ellenőrzésére szólítottak fel.

Koronavírus - Több mint 100 fertőzött és öt halott a Pesti Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes érkezik a fővárosi önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonához 2020. április 9-én
Fotó: Szigetváry Zsolt

A Ripost úgy tudja a tisztifőorvos kérte az intézmény vezetését, hogy gondoskodjon a folyamatos orvosi ellátásról, ugyanis arról értesült korábban, hogy nem biztosított a folyamatos orvosi jelenlét az intézményben.

Ezután a mentőszolgálat dolgozói végigjárják a szobákat és állapotuk szerint besorolták a fertőzötteket. Végül az a döntés született, hogy a megfelelő ellátás érdekében mindenkit bevisznek a kórházba a fertőzöttek közül. Az intézményben jelenleg is 220 minta vizsgálata zajlik.

Koronavírus – Mentőautók a Pesti úti idősotthonnál Védőruhába öltözött mentők a fővárosi önkormányzat idősotthonánál
Fotó: Szigetváry Zsolt

Az otthonban mindenkit tesztelnek és az összes beteget átszállítják a Pesti útról az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.