Megszavazta a fideszes parlamenti többség, jövőre 85 milliárd forintot kap az Orbán-kormány szócsöveként működő MTVA

2019. december 3., 13:07

Szerző:

Az Országgyűlés kormánypárti többsége kedden reggel megszavazta, hogy az állam 2020-ban 85 milliárd forintot ad a közmédia jövő évi működésére.

A közmédia jövő évi büdzséje tehát,  a korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is hatalmas lesz: az MTVA-ra egyetlen év alatt egy fél Puskás Arénányit költ a kormány, amely a tervezett összegnél mindig többet költött végül: 

2017-ben például 71,2 milliárdot kalkuláltak, ebből 84,7 milliárd lett, 2018-ban pedig 80,8 milliárdot terveztek, de 97,6 milliárd lett a vége.

Ennek ellenére az utóbbi két hónapban mindössze kétszer fordult elő, hogy az MTVA szerepelni tudott a heti TOP10-es listán a Tv2 és az RTL Klub mellett. A Puskás Aréna november 15-i nyitómérkőzése a nyolcadik helyre volt elég az adott héten, míg a november 19-i Wales elleni Eb-selejtező pedig a kilencedikre.

(A 444 nyomán)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.