A közmédiát is mélyen felháborítja Bencsik András homofóbiája

2019. november 28., 16:14

Szerző:

A közmédia felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, ezért határozottan visszautasítja az Eurovízió kapcsán a magyar és nemzetközi sajtóban megjelent állításokat - közölte csütörtökön az MTVA.

A közleményben azt írták, a közelmúltban számos hazai és külföldi médiumok cikkeiben jelent meg, hogy Magyarország azért nem képviselteti magát az Eurovízión, mert a műsor terepet ad a homoszexuális előadóknak. Válaszában a közmédia kijelentette: 

Ezek a szexuális beállítottságra utaló sajtóvélemények sértik az emberi méltóságot, a sajtóetikai normákat, valamint a jogállamiságot.

„Az a szakmai döntés született, hogy jövőre az eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítjük. Szeretnénk leszögezni, hogy semmilyen produkció, esemény, vagy rendezvény kapcsán sem tartjuk számon senkinek a szexuális beállítottságát" - hangsúlyozták. „Felmerül azonban a kérdés, hogy az erről cikkező médiumok miért teszik ezt ” – idézi a közleményt az MTI. Mi pedig nem mást, mint a jobboldal fontos véleményformálóját, a Népszabadság egykori Pártélet rovatának szerkesztőjét, a konzervatív Bencsik Andrást idéznénk. Bencsik ugyanis a kormánypárti Hír TV-ben ekképp foglalta össze nézeteit a dalfesztiválról, miután kiderült, hogy lefújták a magyar részvételt:

Az a homoszexuális flottatüntetés, amivé züllött ez a nemzetközi dalfesztivál, hogy ebben nem veszünk részt, ezt mentálhigiénés okból is örvendetesnek tartom, mert nagyon sok fiatalkorú azt hitte, hogy ez egy 18 éven aluliaknak való dolog, miközben itt ilyen visítozó transzvesztiták meg szakállas nők rombolták a közízlést. Felejtsük el ez a Conchita Wurstokkal terhelt gusztustalan, erőltetett, propagandisztikus másságfesztivált.

Az MTVA közleményének kiadásához persze nyilván hozzájárult az is, hogy a brit Guardian azt írta: Magyarország azért nem vesz részt a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon, mert a verseny „túlságosan meleg” az ország jobboldali kormányának és a közmédia fejeseinek – jegyzi meg a 24.hu.