Az MTVA simán átverte a DK-t, az M1-en nem olvasták fel az ellenzéki párt nyilatkozatát

2019. szeptember 28., 15:37

Szerző:

Az MTVA ígéretével ellentétben az M1-en nem olvasták fel a Demokratikus Koalíc nyilatkozatát – írja a 444. Gyurcsány Ferenc pártjának a négy politikusa – Varju László, Vadai Ágnes, Oláh Lajos és Gréczy Zsolt – szombaton sajtótájékoztatót tartott az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt, aztán megpróbált bemenni az épületbe. ez nem sikerült, kaptak azonban egy ígéretet, hogy a nyilatkozatukat felolvassák az M1-en. A nyilatkozat a pénteki bírósági ítéletről szólt az MTVA és a decemberben az épületbe belépő ellenzéki parlamenti képviselők perében.

Nyilatkozat helyett az M1-en a következő szöveggel konferálták fel a Demokratikus Koalícióról szóló hírt:

„A tegnapi fenyegetések után ma DK-s képviselők egy csoportja személyesen jött a közmédia székházához. A decemberben megkezdett cirkusz folytatódott, ismét egy közleményt akartak beolvasni. Ráadásul olyat, aminek a tartalma sértő a közmédiára. A bíróság nem jogerős ítélete ellenére úgy gondolták, hogy nekik mindenhez joguk van.”

Ezután megszólalt az MTVA jogásza is, aki szerint a bírónak nem volt igaza. A hírben szerepelt ugyan Vadai Ágnes, de csak azzal, hogy megkérdezte, veszi-e a kamera a hanggal együtt. Bár felolvasta a nyilatkozatot, abból egy semmit nem játszottak le a riportban. „Folytatódott az ellenzéki cirkusz az MTVA épületében” – hangzott a szalagcím.

A Demokratikus Koalíció azt ígérte, az ellenzék hétfőn visszatér az MTVA székházába.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.