Az MTVA simán átverte a DK-t, az M1-en nem olvasták fel az ellenzéki párt nyilatkozatát

2019. szeptember 28. 15:37 - szerző: Ágoston Zoltán

Az MTVA ígéretével ellentétben az M1-en nem olvasták fel a Demokratikus Koalíc nyilatkozatát – írja a 444. Gyurcsány Ferenc pártjának a négy politikusa – Varju László, Vadai Ágnes, Oláh Lajos és Gréczy Zsolt – szombaton sajtótájékoztatót tartott az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt, aztán megpróbált bemenni az épületbe. ez nem sikerült, kaptak azonban egy ígéretet, hogy a nyilatkozatukat felolvassák az M1-en. A nyilatkozat a pénteki bírósági ítéletről szólt az MTVA és a decemberben az épületbe belépő ellenzéki parlamenti képviselők perében.

Nyilatkozat helyett az M1-en a következő szöveggel konferálták fel a Demokratikus Koalícióról szóló hírt:

„A tegnapi fenyegetések után ma DK-s képviselők egy csoportja személyesen jött a közmédia székházához. A decemberben megkezdett cirkusz folytatódott, ismét egy közleményt akartak beolvasni. Ráadásul olyat, aminek a tartalma sértő a közmédiára. A bíróság nem jogerős ítélete ellenére úgy gondolták, hogy nekik mindenhez joguk van.”

Ezután megszólalt az MTVA jogásza is, aki szerint a bírónak nem volt igaza. A hírben szerepelt ugyan Vadai Ágnes, de csak azzal, hogy megkérdezte, veszi-e a kamera a hanggal együtt. Bár felolvasta a nyilatkozatot, abból egy semmit nem játszottak le a riportban. „Folytatódott az ellenzéki cirkusz az MTVA épületében” – hangzott a szalagcím.

A Demokratikus Koalíció azt ígérte, az ellenzék hétfőn visszatér az MTVA székházába.