MSZP: százezrek veszítik el a munkájukat a járvány miatt, az augusztus 20-i tűzijáték költségén inkább rajtuk kéne segíteni

2020. május 18., 11:56

Szerző:

Nem elégedett az MSZP azzal, hogy a kormány minden idők legnagyobb tűzijátékára és rendezvénysorozatára készül augusztus 20-án, „az adófizetők pénzén”.

A párt azt javasolja, hogy a milliárdokba kerülő show költségét

inkább a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére és szociális támogatásokra fordítsa a kormány.

Molnár Zsolt elmondta: olyankor akar a kormány tömegrendezvényt tartani, amikor a járvány kimenetele még kétséges, és azt sem lehet tudni, augusztusban egyáltalán milyen szabályok lesznek érvényben.

„Emberek tízezrei, százezrei vesztik el munkájukat, a családok biztonsága, megélhetése kerül veszélybe, ilyenkor felelőtlenség ilyen nagyszabású rendezvényt tervezni, amely ráadásul milliárdokba kerül” - tette hozzá.

Molnár Zsolt felszólította a kormányt, hozza nyilvánosságra az augusztus 20-i tűzijáték és rendezvénysorozat költségvetését.

Az Orbán Ráhel bizalmasának tartott Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a turizmus.com beszámolója szerint múlt héten egy podcastban beszélt arról, hogy az ügynökség Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogja megszervezni augusztus 20-án, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható. Kitér arra is, hogy az államalapítás előtt tisztelgő hivatalos megemlékezéseket idén több napos, a főváros egészét érintő Szent István-napi programsorozatként tervezi megtartani az ügynökség.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.