Ultimátumot adott az MSZP a Kanári-szigetekre költöző egykori elnökének

2019. július 26., 16:47

Szerző:

Tóbiás József jelezte az MSZP-frakció vezetésének, hogy a családjában egy, a gyermeke egészségét érintő előre nem látott élethelyzet alakult ki. Az MSZP-frakció tudomásul vette a képviselő bejelentését azzal a kikötéssel, hogy záros határidőn belül tisztáznia kell a helyzetet, ugyanakkor addig is részt kell vennie az Országgyűlés plenáris ülésein és a képviselői feladatait, ha korlátozottan is, de el kell látnia – írta az MSZP szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

„Tóbiás József ezeknek eleget tett, a parlament őszi ülésszakáig pedig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt

– írták a szocialisták.

Tóbiás József sajtótájékoztatója
Fotó: MTI /Kovács Tamás

A Blikk tegnap írta meg, hogy Tóbiás József az elmúlt hónapokban a korábbiaktól eltérően meglehetősen kis aktivitást mutatott az országgyűlési munkájában. A lap kiderítette, hogy ennek oka, hogy a politikus a családja Magyarországról való elköltöztetésével foglalkozik.

Tóbiás ezt azzal magyarázta a lapnak, hogy fiánál légúti megbetegedése miatt az orvosok olyan helyet javasoltak, ahol a levegő mentes a portól és pollentől, ezért választásuk a csodás tengerpartjairól is híres Tenerifére esett. Hozzátette, hogy nem véglegesen tervezik elhagyni Magyarországot, hanem csak addig, amíg fia állapota nem lesz megfelelő. Ígérte, hogy amikor kell, jön, és minden olyan ülésen ott lesz, ahol szükséges.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.