Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Ultimátumot adott az MSZP a Kanári-szigetekre költöző egykori elnökének

2019. július 26. 16:47 - szerző: 168 Óra

Tóbiás József jelezte az MSZP-frakció vezetésének, hogy a családjában egy, a gyermeke egészségét érintő előre nem látott élethelyzet alakult ki. Az MSZP-frakció tudomásul vette a képviselő bejelentését azzal a kikötéssel, hogy záros határidőn belül tisztáznia kell a helyzetet, ugyanakkor addig is részt kell vennie az Országgyűlés plenáris ülésein és a képviselői feladatait, ha korlátozottan is, de el kell látnia – írta az MSZP szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

„Tóbiás József ezeknek eleget tett, a parlament őszi ülésszakáig pedig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt

– írták a szocialisták.

Tóbiás József sajtótájékoztatója
Fotó: MTI /Kovács Tamás

A Blikk tegnap írta meg, hogy Tóbiás József az elmúlt hónapokban a korábbiaktól eltérően meglehetősen kis aktivitást mutatott az országgyűlési munkájában. A lap kiderítette, hogy ennek oka, hogy a politikus a családja Magyarországról való elköltöztetésével foglalkozik.

Tóbiás ezt azzal magyarázta a lapnak, hogy fiánál légúti megbetegedése miatt az orvosok olyan helyet javasoltak, ahol a levegő mentes a portól és pollentől, ezért választásuk a csodás tengerpartjairól is híres Tenerifére esett. Hozzátette, hogy nem véglegesen tervezik elhagyni Magyarországot, hanem csak addig, amíg fia állapota nem lesz megfelelő. Ígérte, hogy amikor kell, jön, és minden olyan ülésen ott lesz, ahol szükséges.