MSZP-s aktivista bukott le, amikor éppen az LMP plakátjait szedte le Budapesten

2019. május 24. 10:49 - szerző: Unyatyinszki György

Ezek sem az összefogás legszebb pillanatai.

Ferenczi István LMP-s aktivista vette észre az utcán, hogy az MSZP és Gajda Péter kispesti polgármester rendezvényeit fotózó Erdős László az éj leple alatt több LMP-s választási plakátot leszedett.

Ferenczi ezt számon kérte rajta, és az éppen akkor leszedett palkátokat visszarakatta Erdőssel.

Azonban mikor a szocialista aktivista kocsijához értek, az autóban további plakátokat talált. Azt már nem tudta visszarakatni vele, mert Erdős elhajtott a helyszínről.

„Képmutató, cinikus, unfair, hazug emberekkel és pártjaikkal hogyan működjünk együtt? Összefogást kérnek számon rajtunk de ha lehet hátbaszúrnak?! Csalódtam kurvára Laciban.”

– írta Ferenczi a Facebookon fotóval megosztott posztjában:

 

Úgy tűnik, a plakátok leszedése Erdős magánakciója volt, Gajda legalábbis – tudta meg portálunk – írt Ferenczinek, jelezve, hogy elhatárolódik a fotós tettétől. „Eléggé döbbenetes, 1989 óta veszek részt kampányokban, a választás előtti napokban sajnos minden aktivistánál elszabadulnak az indulatok. Ez persze nem magyarázat Laci tettére, de mivel az önkormányzatnak is dolgozik külsősként, megbízási szerződéssel, ezért természetesen kérdőre fogom vonni. Bár én sem utasítást, sem ilyen irányú kérést nem fogalmaztam meg soha egyik kollégámnak sem, mégis felelősséget érzek irántuk, ezért elnézésedet kérem! Elfogadhatatlannak tartom amit Laci tett. Egyben felajánlom, hogyha károd származott az esetből azt megtérítjük” – hangzik a polgármesteri levél.