Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Rendőrök vegzálják az MSZP és a Párbeszéd aláírásgyűjtő aktivistáit az ellenzéki pártok szerint

2019. április 8. 15:07 - szerző: 168 Óra/MTI

Az MSZP-Párbeszéd felszólította a belügyminisztert és az országos rendőrfőkapitányt, hogy adjon ki állásfoglalást annak érdekében, hogy a rendőrök ne „vegzálják ”aláírást gyűjtő aktivistáikat.

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten elmondta, vasárnap a sajtótájékoztató helyszínén, a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren valamennyi aláírást gyűjtő ellenzéki aktivistát igazoltattak.

Hozzátette, a választási eljárási törvény szerint kampányidőszakban a pártok korlátozás nélkül, mindenféle hatósági vegzálás nélkül gyűjthetnek aláírást. Ehhez képest elképesztő káosz és néhol visszaélésszerű joggyakorlás történik a rendőri szervek részéről az országban - hangoztatta.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője közölte, nem a rendőrök ellen vannak, szerintük a rendőrök áldozatai az önkényes politikai hatalomnak.

EP-választás - Indul az MSZP-Párbeszéd kampánybusza Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője
Fotó: Balogh Zoltán

A Fidesz a rendőrséget politikai megfélemlítésre használja, miközben a budapestiek biztonságát veszélyezteti - mondta, azt firtatva, a rendőröknek miért aktivistákat kell vegzálnia, miközben bőven van lopás, betörés, amit felderíthetnének. Ezután Barabás Richárd azonnali fizetésemelést követelt a rendőröknek.

Őrsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke emlékeztetett arra, hogy vasárnap lett végleges az MSZP-Párbeszéd közös európai parlamenti (EP-) választási listája, ezért az ajánlóíveket hétfő délután tudják átvenni.

Elmondta, Budapesten és a megyei jogú városokban állandó helyszíneken, sátrakban gyűjtik az aláírásokat, az aktivisták pedig a május 26-i választáson történő részvételre buzdítanak.