Eltűnt az MSZP videója, amiben hazaküldött haldokló betegekről mesélt egy magát mentősnek kiadó nő

2020. június 8. 07:29 - szerző: 168 Óra

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kórházi ágyfelszabadítás következtében egy önkéntes mentős tíz hazaküldött beteg ápolását vállalta el, akik közül 10 napon belül kilencen meghaltak – hangzik el a Magyar Szocialista Párt (MSZP) videójában, amit a 24.hu szemlézett. Ebben Korózs Lajos az MSZP politikusa beszélget egy bizonyos Németh Athinával, aki éjszakai munkára kérte magát munkahelyén, hogy nappal ingyenesen tudjon segíteni a rászoruló betegeknek.

A videó ugyanakkor egy nap után eltűnt az MSZP oldaláról.

A magát mentősként bemutató nő azt mondta, korábban egy Facebook-csoportban ajánlotta fel, hogy egészségügyi dolgozóként segítséget nyújt az otthoni ápolásban azoknak, akik ezt kérik. Az MSZP videójában elég súlyos állításokat tett.

Frissítés: Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közleményben reagált a videóra. „Az állítása szerint „43 éve mentősként dolgozó” N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában” - írta az OMSZ. Az Index megkereste Korózs Lajost, aki kijelentette: Németh Athina sose állította, hogy az OMSZ alkalmazásában állna. Korózs szerint riportalanya egy magán mentős cégnél dolgozik mentősként, a járvány ideje alatt pedig szabadidejében vállalta el, hogy a kórházkiürítéseknél segít.