Nem tudta letépni az aranyláncot a mozgássérült asszony nyakából az apci rabló, ezért addig ütötte verte, míg a bordája is eltört

2020. június 24., 14:48

Szerző:

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt két, jelenleg letartóztatásban lévő férfival szemben, akik még 2019 decemberében megállapodtak abban, hogy pénzt fognak szerezni a lakóhelyük környékén, akár erőszak árán is.

Elsőként, 2019. december 15-én éjjel 

egy petőfibányai dohányboltba törtek be, ahová arcukat már az utcán eltakarva azért mentek, hogy kiürítsék a kasszát.

Egyikük – miközben társa a környéket figyelte – vállal beszakította a boltajtót, majd bement az üzletbe és onnan 23.500 Ft készpénzt tulajdonított el.

Néhány nappal később, december 21-én, a déli órákban a két férfi gépkocsival Apcra utazott, ahol újabb, előre pontosan meg nem határozott lopást terveztek. Áldozatuk kiválasztása érdekében a járművükkel a község belterületén köröztek mindaddig, amíg észre nem vettek egy idős asszonyt, aki járássegítő elektromos székkel közlekedett az utcán. A későbbi sértett nyakában egy aranylánc lógott, melyet meglátva a vádlottak elhatározták, hogy megszerzik azt a védekezésre csak korlátozottan képes nőtől. Ennek megfelelően egyikük a sértett után indult, míg társa átült az autó volánjához, és járó motorral várta, hogy zsákmányukkal elmenekülhessenek.

A fiatalabb vádlott hamarosan utolérte az asszonyt, majd hátulról váratlanul rátámadt.

Megpróbálta a láncot kitépni a nyakából, de ez nem sikerült, mert a tolószékhez kötött hölgy védekezett, ezért támadója olyan erővel kezdte ütni őt, hogy több bordája is eltörött.

Végül a sértett a földre zuhant, így a rabló megszerezte tőle a láncot, ami elszakadt ugyan, de még így is komoly értéket képviselt. A bűncselekmény elkövetése után a vádlottak elhajtottak a helyszínről. Az ékszert később Budapesten adták el, közel százezer forintért.

A Hatvani Járási Ügyészség lopás vétségével, továbbá minősített rablás, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja az elkövetőket, akikkel szemben halmazati főbüntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a járásbíróságra benyújtott vádiratában.