Bűncselekmények történhettek a Mozaik utcai autós vizsgaállomáson

2020. július 7., 20:27

Szerző:

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztályának több dolgozójával szemben a Mozaik utcai vizsgaállomást érintő visszaélések gyanúja miatt.

Budapest Főváros Kormányhivatala számára kiemelten fontos az állampolgárok védelme, ezért minden bűncselekmény gyanújának kivizsgálásával kapcsolatban szorosan együttműködik a nyomozó hatóságokkal – közölte a szervezet. Mint írják, a Mozaik utcai vizsgaállomást érintő visszaélések ügyében jelenleg is folyamatban lévő ügyészségi vizsgálatot a fővárosi kormányhivatal kezdeményezte. A közszolgáltatásba vetett bizalom további erősítése érdekében Budapest Főváros Kormányhivatala továbbra is mindenben együttműködik a nyomozó hatóságokkal.

Budapest Főváros Kormányhivatala az ügyben megtette a megfelelő jogi és működéséhez szükséges szervezési intézkedéseket. – zárul a tájékoztatás.

A Mozaik utcai vizsgaállomás bejárata. (Fotó: Google)

Korábban a Totalcar számolt be arról, hogy

kedden délelőtt nagyszabású rendőri és ügyészségi razzia volt a Mozaik utcai autós vizsgaállomáson, amelyet le is zártak.

A bejárathoz pedig egy rendőrautó parkolt, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, nincs ügyfélfogadás. A portál megjegyzi, a Mozaik utcai Magyarország egyik legnagyobb forgalmú vizsgaállomása, ahol a kormányhivatal korábbi közlése szerint tavaly novemberig összesen 42 ezer járművet vizsgáztattak le, és ugyanúgy Budapest Fővárosi Kormányhivatalának felügyelete alá tartozik, mint a Vas Gereben utcában található másik fővárosi állomás.

E két hellyel együtt, összesen huszonkilenc hatósági vizsgaállomás működik Magyarországon. Ezek egyebek mellett más országokból származó használt autók honosításával és vizsgáztatásával, az új autók első forgalomba helyezése előtti vizsgáztatásával, a taxik éves műszaki vizsgáztatásával, illetve haszonjárművek időszaki vizsgáztatásával foglalkoznak.