Most már tényleg biztonságban vagyunk: megalakult a Fidesz bevándorlásellenes kabinetje

2018. október 11., 19:19

Szerző:

Megalakult a Fidesz bevándorlásellenes kabinetje – jelentette be a csütörtöki budapesti alakuló ülés után Németh Szilárd, a testület elnöke, a kormánypárt alelnöke, hangsúlyozva: „a veszély nem múlt el". 

A politikus, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a 17 tagú testületbe az ország minden részéről kerültek be képviselők.

Kiemelte: megállapították, hogy Európa egyik legnagyobb kihívása a népességfogyás, amit Magyarországgal ellentétben „a Brüsszelben még többségben lévők bevándorláspártiak" javaslata szerint a bevándorlók komoly pénzösszeggel való támogatásával orvosolnának. 

Németh Szilárd elmondta: a kabinet egyik első intézkedéseként az ügyészséghez fordulnak, kérve a „Soros által kitartott bevándorláspárti szervezet", a Migration Aid párttá alakulásának vizsgálatát.

A testület vezetője úgy értékelt: mindenki érzékeli, hogy az illegális migrációval kapcsolatban eddig meghozott jogszabályok, intézkedések, köztük a határőrizeti intézkedések hatásosak voltak. Emlékeztetett: 2015-ben volt olyan időszak, amikor több mint 11 ezer illegális migráns lépte át naponta a magyar határt. Ez mostanra teljes mértékben felszámolódott – szögezte le, hozzátéve: akik „valamilyen csellel" mégis bejutnak az országba, azokat a határvadászok visszakísérik a tranzitzónába.

Németh Szilárd ezzel együtt hangsúlyozta: a veszély viszont továbbra is fennáll, és az egyik veszélyforrást „a Soros György által finanszírozott bevándorláspárti szervezetek" jelentik.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.