Most a kétfarkúakra csapott le az Állami Számvevőszék vasökle, mert három napot késtek az elszámolással

2019. január 26. 19:57 - szerző: 168 Óra

„A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást nem szabályszerűen használta fel. A választási kampány költségeire vonatkozó korlátozás betartása tekintetében nem volt átlátható és elszámoltatható. A tiltott támogatásra vonatkozó finanszírozási tilalmak betartása nem volt átlátható és elszámoltatható” – írta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az MKKP-nek a hvg.hu értesülése szerint.

A párt ehhez saját felületén annyit fűz hozzá, hogy mindezt azért írta az ÁSZ, mert „5 nap helyett csak 8 nap alatt tudtuk leadni a 176 430 oldalas elszámolást, az Állami Számvevőszék pedig úgy tesz, mintha nem kapott volna tőlünk semmit. Az ÁSZ-al beszélni fél éve nem sikerül: emailekre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel és iwiw-en is elérhetetlen a szervezet.”

Az ÁSZ jelentéstervezetét tilos nyilvánosságra hozni, de a kétfarkúak elérhetővé tették az arra adott válaszaikat, pontosabban „a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Háttéroligarchájának Egyik Ismerősének Megállapításait és a Pártelnök Véleményét az Állami Számvevőszék EL-0939-002/2018 sz. Ellenőrzési Eljárásáról és a Számvevőszéki jelentéstervezetéről. (PDF-ben letölthető itt.) Ugyanakkor a már fél éve nyilvános elszámolásukat is ismét közzétették.

Az ÁSZ kért továbbá olyan nyilatkozatokat, amiben a nem pénzbeli támogatásokról nyilatkoznak, a nem pénzbeli támogatások értékeléséről, a vagyonhasznosítási szerződésekről. Ilyenek a párt szerint nem voltak, ezért ezekre nemleges nyilatkozatot adtak le. Majd hosszasan ismertetik a Magyar Államkincstárral és  a Közbeszerzési Hatósággal folytatott procedúrát, mégpedig  „Elképesztő titkok a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és háttérsimogatói által ellopott kampánypénz sorsáról II. rész” címmel.

Az ÁSZ a közelmúltban a Momentumot és a Párbeszédet próbálta megbüntetni, mert nem akarták tudomásul venni a székhelyváltoztatásukat, így folyton a régi címeiken keresték őket.