Simán elindul az időközin a polgármester, aki EU-s pénzből épült vadászházba költözött

2020. szeptember 1., 08:18

Szerző:

Még tart a vadászházra felvett közpénz miatt indított büntetőper a Kecskeméti Járásbíróságon – annyira, hogy kedden is tartanak tárgyalást az ügyben –, de Mondok József újraindul az izsáki időközi választáson – írja a hvg.hu.

Mondok 1998 óta volt polgármester Izsákon, de tavaly októberben egy független jelölt, Kutas Tibor legyőzte a fideszes jelöltet. Ennek ellenére júniusban lemondott posztjáról Kutas, ezért időközi választást tartanak a településen. 

Mondok József ellenfele egy független képviselő, Varga István lesz majd. Mindkét jelölt azzal kampányol elsősorban, hogy a fejlesztéseket fel kell pörgetni, Mondok ehhez a magas szintű kapcsolatait ígéri, amelyeket képes bármelyik pillanatban mozgósítani.

A vád szerint Mondok József egy turisztikai célra kiírt pályázatot nyert a vállalkozásával, majd később ő maga és családja költözött a 35 millió forintból felépített házba. A per tárgya az is, hogy a „vadászház” körül végzett valójában munkát az a közmunkás, aki más, önkormányzati munkára volt bejelentve hivatalosan.

A hvg.hu kereste Mondok Józsefet, hogy megtudja, miért indul újra a polgármesteri posztért, holott a büntetőügye még első fokon sem fejeződött be, de még nem kapott választ. 

Mondok József legnagyobb fia, az ifjabb József karrierje közelít az idősebb Mondok Józseféhez, őt Karádon választották ősszel képviselőnek. Pedig ott is kiderült, hogy Mondokék, egy másik cégen keresztül, szintén egy „leaderes”pályázaton nyert pénzből, és szintén vadászházat húztak fel, amelyben a helyiek tapasztalata szerint túl sok vendég nem fordulhatott meg – jegyzi meg a lap.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.