Molotov-koktélt dobott volt élettársa kocsijára egy bosszúszomjas férfi Borsodban

2019. október 7., 14:49

Szerző:

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint úgy akart bosszút állni volt élettársán, hogy megpróbálta felgyújtani annak autóját és ingatlanát.

A férfi még augusztus végén, egy borsodi kistelepülésen éjjel egy lakóház udvarára és annak teraszára dobott három égő állapotban lévő, gyúlékony anyaggal teli üveget, mely következtében a ház falazatának festése egy részen megégett.  

Két hónappal később, október 3-án hasonló módszert választva volt élettársának autóját akarta felgyújtani, majd ugyanezen az éjjel egy – részben a nő tulajdonát képező, de lakatlan – ingatlan területére benzint locsolt és azt meggyújtotta. Az így keletkezett tűz az ingatlan kerítését és az azt körülvevő füves területet is megrongálta. A tüzet a szomszéd vette észre és értesítette a tulajdonost, akivel azt el is oltották.     

A gyanúsítottal szemben közveszélyokozás kísérlete és rongálás kísérlete miatt folyik eljárás, a férfi akár 7 év 6 hónap börtönt is kaphat – írta a Miskolci Törvényszék.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.