Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Molotov-koktélt dobott volt élettársa kocsijára egy bosszúszomjas férfi Borsodban

2019. október 7. 14:49 - szerző: 168 Óra

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint úgy akart bosszút állni volt élettársán, hogy megpróbálta felgyújtani annak autóját és ingatlanát.

A férfi még augusztus végén, egy borsodi kistelepülésen éjjel egy lakóház udvarára és annak teraszára dobott három égő állapotban lévő, gyúlékony anyaggal teli üveget, mely következtében a ház falazatának festése egy részen megégett.  

Két hónappal később, október 3-án hasonló módszert választva volt élettársának autóját akarta felgyújtani, majd ugyanezen az éjjel egy – részben a nő tulajdonát képező, de lakatlan – ingatlan területére benzint locsolt és azt meggyújtotta. Az így keletkezett tűz az ingatlan kerítését és az azt körülvevő füves területet is megrongálta. A tüzet a szomszéd vette észre és értesítette a tulajdonost, akivel azt el is oltották.     

A gyanúsítottal szemben közveszélyokozás kísérlete és rongálás kísérlete miatt folyik eljárás, a férfi akár 7 év 6 hónap börtönt is kaphat – írta a Miskolci Törvényszék.