Újra a cigányozásáról és zsidózásáról ismert Molnár Oszkár polgármester mögé állt be a Fidesz Edelényben

2019. szeptember 24., 16:03

Szerző:

Edelény városa az elmúlt önkormányzati választás során hárompólusúvá vált: a várost vezető, egykori fideszes Molnár Oszkárra a lakosság 33 százaléka szavazott 2014-ben, civil kihívója a szavazatok 26 százalékát, a fideszes Loj Balázs 23 százalékát szerezte meg. Molnár 2010-ben hagyta el a pártot, miután nem őt jelölték országgyűlési képviselőnek a körzetben.

Ebben a helyzetben mind Molnár, mind a Fidesz számára fontossá válhatott, hogy a városban új többséget alakítsanak ki, vélhetően ennek köszönhető, hogy a Fidesz ismét Molnár Oszkár mellett kampányol az idei választáson. Pedig Molnárt nem egyszerű lenyelni:

  • 2009-ben egy testületi ülésen elmondott szavai váltottak ki közfelháborodást, amit hvg.hu friss riportjában felidézett: „a terhes roma nők gyógyszereket vesznek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat, hogy ártsanak születendő gyereküknek, és a beteg gyerek után több pénzt kapjanak”
  •  egy tévényilatkozatában azt mondta, hogy „a zsidó nagytőke világuralomra, azon belül is elsősorban Magyarország megszerzésére törekszik”

2017-ben a Magyar Nemzet írta meg, hogy az edelényi polgármester feleségével közösen épített 25,7 millió forint uniós forrásból "szörpházat", de a lap a helyszínen csal egy családi házat talált, ahol gyerekjátékok voltak szerte szét, a szörpház működésére semmi sem utalt. A helyiek is "a polgármester házaként" emlegették a papíron manufaktúraként működő házat.

Felavatták az edelényi görögkatolikus iskola gyógytornaterm Molnár Oszkár
Fotó: MTI/Vajda János

Emlékezetes, ugyanebből a turisztikai célú uniós támogatási keretből igényelt és nyert el vadászház építésére pénzt Izsák polgármestere, Mondok József, aki ellen büntetőeljárás indult, mert a házat végül családi körben használták, nem turisztikai céllal. A 168 Óra szeptember elején kereste meg az izsáki vizsgálatot kezdeményező Magyar Államkincstárat, illetve a támogatások kiosztásáért felelős Miniszterelnökséget, hogy Molnár esetében történt-e hasonló vizsgálat, de szeptember 2-én elküldött levelünkre nem kapunk választ.

A hvg.hu riportjában megpróbált utána járni a politikus és Németh Szilárd Fidesz-alelnök közös kampányrendezvényén, hogy mi áll a Molnár-Fidesz egymásra találás hátterében. Bár a sajtónak folyamatosan megjegyzéseket tette Németh és Molnár is, de szavaikból kiderült, hogy a polgármester kezdeményezésére 2015-ben Edelényben álltak ki először határozatban Orbán Viktor migrációs politikája mellett. Molnár ugyanakkor továbbra sem tagja a pártnak.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.