Molnár Gyula szerint ezek Botka László előnyei Szél Bernadett-tel szemben: vidéki, sikeres és magas

2017. október 13. 15:59 - szerző: Ágoston Zoltán

Az MSZP elnöke szerint a Heti Válasznak adott interjúban beszélt erről. Szerinte Szél Bernadett LMP-s társelnök nem rendelkezik még azokkal az előnyökkel, amelyek Botka Lászlóban, pártja volt miniszterelnök-jelöltjében megvoltak, ő ugyanis vidéki, sikeres városvezető (Szeged polgármestere – a szerk.) ráadásul: magas. „És még ez sem volt elég. A mi értelmiségünk ugyanis olyan, hogy várja a messiást, aztán amikor megérkezik, elkezdi stírölgetni, hogy hát mégsem egészen ilyet akart” – fűzte hozzá.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A magunk részéről csak ámulunk a pártelnöki szájból ásító sötétségen, és úgy tűnik, nemcsak mi, hanem a Demokratikus Koalíció sokat próbált politikusa, Niedermüller Péter is, aki a saját bevallása szerint sem tudja értelmezni, ezért kommentálni sem, mire gondolhatott Molnár a Botka és Szél közötti magasságkülönbséggel kapcsolatban. „Ki a magasabb Botka László vagy Szél Bernadett, ezt nem szívesen kommentálom. Molnár Gyula biztosan tudja mit akart ezzel mondani, ezt nem tudom politikai üzenetként értelmezni” – idézte az atv.hu Niedermüllert az ügy kapcsán.

Fotó: Fotó: Bazánth Ivola

Molnár egyébként azt is elmondta, hogy barátilag szurkol Szélnek, hogy ne kússzon feljebb a népszerűsége, ugyanis nehezen viselné azt a kormányzati karaktergyilkossági kísérletet, amely most a Jobbik elnökét, Vona Gábort vette célkeresztbe.

A Závecz Research október eleji felmérése szerint Szél Bernadett népszerűsége megközelíti Orbán Viktorét, és ha csak kettejük között lehetne választani, a megkérdezettek 36 százaléka az LMP társelnökére, 42 százaléka pedig a jelenlegi kormányfőre voksolna.