Fertőzött víz folyik a 14 milliárdért felhúzott székesfehérvári futballstadion csapjaiból, így mindenki palackos vizet iszik

2019. június 26., 13:17

Szerző:

Fertőzött víz folyik a 14 milliárd forintért Székesfehérváron felhúzott futballstadion csapjaiból - írja a Napi.hu. Az, hogy erős antibiotikum-rezisztens baktérium van a Mol Vidi tavaly novemberben átadott létesítményében, egy rutinellenőrzés során derült ki. A stadionban jelenleg palackos vizet osztanak a játékosoknak és az ott dolgozóknak is.

Az üzemeltető a lap megkeresésére azt közölte: egyelőre nem tudják, de vizsgálják, hogy hogyan került pseudomonas aeruginosa a hálózatba. A fertőtlenítést már megkérdezték.

Az üzemeltető válaszában is azt megemlítette, hogy a fertőzés jelenléte vízben nem példa nélküli, a Sóstói Stadionhoz hasonló méretű vízhálózatok esetében sem tekinthető egyedi esetnek. Ráadásul a palackozott ásványvizekben is megjelenhet.

Avatóünnepség az új fehérvári futballstadionban Avatóünnepség a Sóstói Stadionban tavaly novemberben
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Erre az elmúlt időszakban Magyarországon is volt már példa: tavaly júniusban pseudomonas baktériumot mutattak ki a Lidlben kapható 1 literes Lupilu szénsavmentes, természetes ásványvízben, melyet a Mészáros Lőrinc közvetett tulajdonában lévő Vivienvíz Kft. gyártott. Akkor nem érkezett hír arról, hogy bárkinél is fertőzést okozott volna a kórokozó.

A Mol Vidi-nek így most pont jól jön, hogy Európa-liga selejtezős ellenfelük, a montenegrói FK Zeta Golubovci azt kérte az UEFA-tól, hogy a párharc első meccsét ne Székesfehérváron rendezzék, hanem Montenegróban. Ez a meccs július 11-én lesz, a székesfehérvári visszavágó pedig egy héttel később, így addig meg kell oldani a víz fertőtlenítését.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.