Végre nem lesz hiánycikk a kézfertőtlenítő: keddtől a MOL töltőállomásain is árulják

2020. április 21., 21:27

Szerző:

Már a Mol töltőállomásain is árulják a 200 milliliteres Mol Hygi kézfertőtlenítőt,

amelyért 1990 forintot kérnek – derül ki a cég keddi közleményéből.

Koronavírus - A kórházak fertőtenítővel való ellátását
Fotó: Molnár Edit

A termék sem hígítást, sem öblítést nem igényel, a bőrfelületen közvetlenül használható. A készítmény antivirucid és antibakteriális hatással rendelkezik, így a Mol szerint "hatásos vírusok, baktériumok és gombák széles spektruma ellen".

A termék állításuk szerint gyakori használat esetén sem szárítja a kézbőrt, egyébként pedig az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása alapján készült.

Azt, hogy melyik töltőállomáson kapható a folyadék, a Mol Go nevű alkalmazásában, a "Hygi-t szeretnék" menüpont alatt ellenőrizhető.

Március 25-én jelentette be a Mol ügyvezető igazgatója az operatív törzs aznapi sajtótájékoztatója előtt, hogy a cég egyik leányvállalatának üzemében fertőtlenítőszert kezdenek gyártani. Ratatics Péter akkor azt közölte, hogy napi 50 ezer litert gyártanak, amivel a következő két-három hónapra a teljes országot el tudják látni.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.