Mobiltelefonért és némi pénzért egyetlen csapással leütöttek egy férfit, aki belehalt sérüléseibe - Videó

2019. április 24., 16:50

Szerző:

A vádak szerint két férfi és egy nő 2018. július 25-én este Tatabányán az utcán észrevette, hogy egy erősen ittas férfi a földön fekszik. A nő kifigyelte, hogy a sértettnél van mobiltelefon és egyéb értéktárgy, ezért rávette két társát, hogy üssék le az áldozatot, ő pedig elveszi az értékeit – írja az ügyészség.

A sértett közben távozni készült, majd egy irodaépület elé menekült, de támadói követték. Ott az egyik férfi nagy erővel, egy alkalommal arcon ütötte a sértettet, aki elesett, a fejét beverte a betonba, és elvesztette az eszméletét. A nő ezután elvette a sértett mobiltelefonját, személyi igazolványát és a lakcímkártyáját, valamint körülbelül 30 ezer forint készpénzt.

A bántalmazót még a helyszínen, két tettestársát pedig később fogták el. A sértett a bántalmazás következtében elszenvedett koponya sérülése miatt 2018. augusztus 9-én a kórházban meghalt.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a három elkövetőt csoportosan elkövetett rablással, okirattal való visszaéléssel, illetve az egyik elkövetőt egy rendbeli halált okozó testi sértéssel is vádolja. Mindhárom vádlottal szemben fegyházbüntetést indítványozott. Amennyiben az elkövetők beismerik bűnösségüket az előkészítő ülésen, úgy az ügyészség azt indítványozza, hogy a bíróság a szabadságvesztés mértékét a sértett halálát okozó elsőrendű vádlottal szemben 10 évben, a másodrendű nő vádlottal szemben 8 évben, a harmadrendű vádlottal szemben pedig 6 évben állapítsa meg.