Matolcsy György érdemben nem válaszolt a kérdésre, hogy az MNB-nek miért kellett kétszer is megvennie ugyanazt az épületet

2020. január 19., 21:07

Szerző:

Nemrég derült ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank kétszer, 2014-ben és 2019-ben is megvette a budapesti Úri utca 21. alatt fekvő komplexumot, a régi budai városháza épületét. Hat éve 1,9 milliárd forint, tavaly 8,7 milliárd forint volt az ár, mégpedig azért, mert a kettő között nagyvonalúan, ingyen továbbadta az egyik alapítványnak, a Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány (PADA), az egészet pedig négymilliárd forintért felújították.

Az MSZP-s Burány Sándor szerint – derül ki az RTL Klub Híradó riportjából – egyszerű ingatlanpanamáról van szó, amelyben a PADA négymilliárd forint közpénzhez juthatott hozzá. a politikus írásbeli kérdéssel fordult Matolcsy György MNB-elnökhöz, érdemi választ azonban nem kapott. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.