Szegényeknek gyűjt élelmet a Kutyapárt a Kossuth téren, később megrendezi az Éhezők viadalát, ahol lesz répadobálás is

2020. január 24. 10:54 - szerző: 168 Óra

Újra élelmiszergyűjtésbe kezd a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jótékonysági akciókat szervező részlege, az MKKP Social Club. Tavaly körülbelül másfél tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek össze Borsod, illetve Heves megyei rászoruló családok számára a lejárati idő és a „penészlobbi” ellen harcolva, idén pedig megrendezik az „Éhezők viadalát” – írta a Mérce.

„Gigantikus bajnokság megrendezésével készülünk kiállni az éhezés, mint ősi magyar tradíció mellett.

A verseny minden földi és földönkívüli lény számára nyitott, a nevezési díjat nagyvonalúan elengedjük. Lesz célbadobás répával, időre éhezés, karfiol bowling és még sok egyéb nehéz, embert és földönkívülit próbáló versenyszám”– olvasható az esemény leírásában.

Az MKKP az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvánnyal és a hajléktalan embereket segítő Menedékház Alapítvánnyal működik együtt az akcióban. A szervezők elsősorban alapvető, illetve tartós élelmiszerek várnak, de emellett

nagy szükség van tisztítószerekre, tisztálkodószerekre, pelenkára, lázcsillapítóra, vitaminra, bébiételre, női higiéniai termékekre is.

Az adományokat a Kossuth téren lehet leadni pénteken, azaz ma 17:30-tól 20:00-ig, szombaton pedig már el is szállítják őket a Heves megyei Átányba, ahol több száz adag ételt főznek majd a helyieknek bográcsban.