Parkoló vagy bringasáv lesz a pesti alsó rakparton? - kérdi két egyesület Karácsonytól

2020. december 18., 15:01

Szerző:

A Magyar Kerékpárosklub és a Valyo Egyesület levélben fordult a főpolgármesterhez annak érdekében, hogy a parkolóhelyek helyett a a rakpart teljes hosszában végigfutó kerékpársávot válasszák a felújítás során. 

A Magyar Kerékpárosklub a Valyo, város és a folyó egyesülettel közösen Karácsony Gergelyhez fordult, hogy változtassák meg az előző városvezetés terveit és kerüljön bringasáv a megmaradó autóforgalom mellé a pesti alsó rakparton. Mint írják, a főváros néhány vízparti parkolóhely miatt nem akarja végig bringázhatóvá tenni a pesti alsó rakpartot. Hiába építik újjá milliárdokért a Duna partját, ha nem oldják meg a régi hiányosságokat és ezzel új konfliktusokat hoznak létre a bringázni és gyalogolni vágyó tömeg között.

A rakpart Lánchíd és Margit híd közötti szakaszán ugyanis megmarad az autóforgalom és néhány parkolóhely megtartásának kedvéért nem alakítanák ki kerékpársávokat. Így nem lesz széles közönségnek biztonságosan végigbringázható a rakpart - írják. Még ha sikerül is a gépjárművek sebességét alacsonyan tartani, a rakparton jellemző torlódások miatt a többség a sétányon fog kerékpározni, ami konfliktusokhoz vezet. Erre a projektre akkor érdemes milliárdokat költeni, ha az segíti a fenntartható közlekedési módokat is, különben csak esztétikai beavatkozásról beszélhetünk - áll a két egyesület állásfoglalásában.

 

A főváros néhány vízparti parkolóhelye nem akarja végig hozni tudja megtenni a pesti alsó rakpartot. Hiába építik ...

Közzétette: 2020. december 18., péntek

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.