Miután lassan a NER oligarcháié lesz az összes magyar hotel, a kormány a szállásdíj áfacsökkentésén kezdett el gondolkodni

2019. március 20., 17:24

Szerző:

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerének sikeres bevezetése esetén a kormány napirendre veszi a szállodaszövetség által szorgalmazott áfacsökkentést a szálláshely-szolgáltatásban – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a szállodaszövetség közgyűlését megnyitó beszédében szerdán Budapesten.

Guller Zoltán emlékeztetett: július elsejétől indul az NTAK, azaz az országban megforduló turisták statisztikai adatait kezelő új, digitális adatszolgáltatási rendszer. A rendszer fokozatosan lesz bevezetve, elsőként júliustól valamennyi szállodának csatlakoznia kell, örömét fejezte ki, hogy a bevezetésben a kormány partnere a szállodaszövetség. (Ez több mint ezer szállodát érint Magyarországon az MTÜ adatai szerint.)

Az NTAK sikeres bevezetése, az ebből származó költségvetési bevételek növekedése feltétele az áfacsökkentésnek - mondta Guller Zoltán.

A befizetett turisztikai hozzájárulás januárban 110 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest,

ami optimizmusra ad okot

– tette hozzá Guller – írja az MTI.

Lassan nem lesz olyan valamirevaló NER-oligarcha, akinek így vagy úgy ne lenne legalább egy szállodája (is) az országban és azon kívül. „Mészáros Lőrincnek" például a Hunguest Hotelsen keresztül pillanatnyilag 25 hotelje és partnerszállodája van, Tiborcz István, Orbán Ráhel férje kaparintotta meg a keszthelyi, műemléki besorolású Hullám szállót és a Hotel Helikontmiközben Visegrádon is javában épül egy pazar luxushotelje. A Club Aligát Mészáros Lőrinccel közösen birtokolja.

Garancsi István, Orbán Viktor kötélbarátja és légitaxisa, Csányi Sándor OTP-vezér és Hernádi Zsolt, a MOL-vezérigazgatója 2,9 milliárdot kapott a Tihanyi kastélyszálló és tréning központ elnevezésű hotelprojekt megvalósítására.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.