A munkaerőhiány miatt járatok szűntek meg, jutalommal csábítják a buszsofőröket Miskolcon

2019. november 11., 07:22

Szerző:

Jutalommal és családtagoknak is járó ingyen bérlettel csábítják a potenciális buszsofőröket Miskolcon. A városban akkora a munkaerőhiány, hogy a közlekedési vállalatnak egy hete több járatot is ritkítania kellett vagy egyszerűen megszüntetett – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából.

A munkaerőhiánynak több oka van. Az egyik, hogy sokan nyugdíjba mentek, a másik hog kimerült a túlórakeret, a harmadik pedig az, hogy alig van, jelentkező, mert a buszsofőrök túl keveset keresnek.  Veres Pál október 13-án megválasztott új polgármester a járatmegszüntetés után utasította a közlekedési vállalatot, hogy találjon megoldást a helyzetre. a cég pedig előállat azzal, hogy

  • a buszsofőrök egyszeri jutalmat kapjanak, 
  • megtérítsék nekik a gázüzemű autóbuszok után járó üzemanyagdíjat,
  • a velük egy háztartásban élők ingyen utazhassanak a tömegközlekedési járműveken.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint még sok munka van hátra, hogy Miskolcon helyreálljon a tömegközlekedés, a sofőrhiány megszüntetése csak az első lépés, utána stabilizálni kell a menetrendet, majd az utasok igényei szerint újragondolni az egész hálózatot.

Az RTL Klub megszólaltatott egy járókelőt is, aki az egészségügyéhez hasonlította a miskolci tömegközlekedés helyzetét, hiszen ha nincs elég nővér, kórházi osztályok is bezárnak.

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.