Áder János, Schmidt Mária, Rúzsa Magdi és egy ghánai magyar fesztivál is nagy nyertese a Miniszterelnökség pénzosztásának

2019. szeptember 11., 14:19

Szerző:

A Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség közzétette a 2019. április-júniusi időszakra vonatkozó szerződéseinek listáit a kormany.hu oldalon. Ezek között vannak támogatási, megbízási és vállalkozási szerződések, illetve támogatói okiratok is - írta a napi.hu. Íme a fontosabb tételek:

  • A Habsburg Ottó hagyatékának nagy részét kezelő alapítvány működésének támogatására 400 millió forint jut.
  • A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) a 2022-as férfi kézilabda Eb-re készülő új budapesti sport- és rendezvénycsarnok előkészítési feladataira 3,034 milliárdot kapott.
  • Az új fővárosi Duna-híd (a budai Galvani utca és pesti Illatos út vonalán) és a kapcsolódó közlekedési hálózat előkészítésére a KKBK-nak és a NIF Zrt.-nek 7 milliárd 667 millió forintot juttat a kormány.
  • Áder János köztársasági elnök által létrehozott Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 499 millió forint támogatást kapott.
  • A Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK) a rendszerváltozást ünneplő 30 éve szabadon emlékév programjainak előkészítésére és első szakaszának megvalósítására 471 milliót költhetett. a Nobel-díjas író Kertész Imre nevét viselő intézet 2019-es működésének és feladatának ellátására 650 millió forint támogatást kap. A KKETTK felel az új Puskás Ferenc stadionban a Puskás-kiállítási központ megvalósításáért is, erre 3,886 milliárd forint költségvetési pénzt költhet.
  • A határon túli magyar szervezetek között - mások mellett - jelentős összegű támogatást kapott a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (220 milliót működésre és 85 milliót lapok kiadására) és a vajdasági Agenda Polgári Egyesület (90 millió).
  • A 2019-es ghánai magyar fesztivál szervezésére 10 millió forintot kapott a 2017 decemberében bejegyzett Blackbird Kulturális Menedzsment Kft.
  • Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, Köves Slomó kezdeményezésére 2012 novemberében létrehozott Tett és Védelem Alapítvány mintegy 525 millió forint állami támogatáshoz jutott az "Európai Tett és Védelem Liga" létrehozására Budapesten és Brüsszelben.
  • Az adófizetők pénzéből 6,4 millió forintot költöttek Varga Judit kommunikációs felkészítésére (még a Miniszterelnökség uniós kapcsolatokért felelős államtitkáraként, jelenleg ő az igazságügyi miniszter), míg az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósulásért felelős államtitkár Azbej Tristan kommunikációs tréningjeire 2,5 milliót.
  • Rúzsa Magdi fellépéséért 1,7 milliót számlázhatott menedzserének cége, a Daisy-Kép Reklámstúdió Bt., az énekesnő és zenekara az idei március 15. alkalmából az állami kitüntetések átadási ünnepségén adott műsort.
  • A Legend Hungary Kft.-nek 15 milliós bevételt hoz a "hazafias és honvédelmi neveléssel kapcsolatos szakértői tanácsadás".