Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Mindent bevallottak a fideszes aktivisták, a rendőrség elképesztő cinizmussal futni hagyta őket

2019. június 13. 10:13 - szerző: Ágoston Zoltán

Arra hivatkozva, hogy nem történt lopás, a Győri Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya visszadobta a feljelentést azoknak a fideszes aktivistáknak az ügyében, akiket az MSZP-Párbeszéd több tucat plakátjával és 41 műanyag hirdetőtáblájával a furgonjukban kaptak el – derül ki a hvg.hu cikkéből.

Május 25-én, az EP-választás előtt egy nappal Pollreisz Balázsnak, az MSZP városi elnökének a Facebook-videója nyomán mi is megírtuk, hogy a fideszes aktivistákat tetten érték, miközben éppen letépték az ellenzéki pártok frissen felragasztott, még nedves plakátjait. Azt is bevallották, hogy fideszes aktivisták – a furgonjukon ott virított a Fidesz logója –, és mivel rongálás és lopás miatt az MSZP feljelentést tett, úgy tűnt, büntetőeljárás indulhat az ügyben, Most úgy tűnik, hogy ebből semmi nem lesz,

a fideszes aktivisták ugyanis már a helyszínen azt állították, hogy a plakátokat szelektív hulladékgyűjtőben akarják  elhelyezni, ez pedig annyira meghatotta a győri rendőrséget, hogy elutasította az ügyben tett feljelentést.

Ezt a győri rendőrség azzal indokolta, hogy a Btk. szerint lopást az követ el, aki „idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa”, az viszont nem számít lopásnak, ha valaki nem ebből a célból foszt meg valakit a tulajdonától, hanem „ideiglenes használatára, használhatatlanná tételére vagy más célra”. Mivel a szándék nem jogtalan eltulajdonítás volt, hanem az, hogy a plakátokat eltávolítsák a közterületről oly módon, hogy szelektív hulladékgyűjtőben helyezik el őket, nem valósult meg a lopás tényállása.

Az elképesztő cinizmust sugalló elutasítást Pollreisz Balázs a hvg.hu kérdésére úgy kommentálta:

„Ezek szerint azért nem lopás, mert azt mondta, hogy ki akarta dobni. Igaz, hogy letépte, igaz, hogy kocsiba rakta és elvitte, de a rendőrség szerint így nem történt bűncselekmény, csak mert azt mondta, hogy ki akarja dobni. És ha ugyanezt mondom egy Audira, amivel tetten érnek?”

Azt már mi fűzzük hozzá félve, hogy ha a Btk. lehetővé teszi, hogy elvegyünk a gazdagoktól azért, hogy adjunk a szegényeknek, csak üdvözölni tudjuk az elutasító határozatot.