Mindenki dobjon el mindent: az ÁSZ elnöke arra következtetésre jutott, hogy nincs rendszerszintű korrupció Magyarországon

2018. december 21., 13:17

Szerző:

„Magam is találkoztam olyan okfejtésekkel, amelyek szerint a korrupció miatt veszélybe kerülhet a hazai gazdaság növekedése. De, ha követem ezt a logikát, arra a következtetésre juthatok, hogy idehaza nincs rendszerszintű korrupció" – mondta Domokos László a Magyar Időknek adott interjúban.

Ugyanis – folytatta az ÁSZ elnöke – a tömeges visszaélés, vesztegetés elszívja a pénzt a gazdaságból, megfojtja a vállalkozókedvet, kiöli a kezdeményezőkészséget, így pedig szükségképpen munkanélküliséghez, eladósodáshoz és elszegényedéshez vezet.

Ehhez képest a magyar hazai gazdaság jelenleg szárnyal, a legfrissebb negyedéves adat öt százalék feletti növekedésről tanúskodik –

ilyen eredményt egyszerűen nem érhet el egy olyan ország, amelyben óriási méreteket ölt a korrupció

– fejtette ki a nemzet okulására Domokos László.

 

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.